Tuote-esittelysivuja Soneralle

Työhöni Nitrossa on kuulunut Telia Soneran asiakkuudessa verkkolähtöisten kampanjoiden suunnittelun lisäksi myös yksittäisten verkkosivujen sisältökokonaisuuksien suunnittelua sekä tekstien, että visuaalisuuden osalta.

Tällaisia sisältökokonaisuuksia ovat olleet esimerkiksi erilaisten palvelu- ja tuotesivujen tekstien ja visuaalisuuden suunnittelu. Telia Soneran, kuten minkä tahansa suuren yrityksen tapauksessa suunnittelua ohjaavat ja toisaalta myös rajoittavat tietenkin brändin oma identiteetti ja ilme, verkkokaupan CMS-järjestelmä sekä mahdolliset tuotebrändit.

Esimerkkinä suunnitellusta yksittäisestä tuote-esittelysivusta on oheinen Nokia Lumia 930-puhelimen lanseerausvaihetta varten rakennettu sivu. Tässä tuotesivussa suunnittelin visuaalisuuden lisäksi tekstisisällöt tuotteen myyntiä varten: poimin laitevalmistajan laajasta tuoteinformaatiomateriaalista ja toisaalta asiakkaani toiveista oleelliset, kuluttaja-asiakkaan ostopäätöstä helpottavat seikat uutuustuotteesta.

Toinen esimerkki on vuoden 2013 Sonera.fi:n Jobs-osiosta, joka esittelee Soneraa työpaikkana erityisesti mahdollisille tuleville työntekijöille. Tähän osioon suunnittelin sisältöjä ja visuaalisuutta yhdessä käyttöliittymäsuunnittelija Petteri Aranteen kanssa. Tällöin karsimme ja järjestelimme olemassa olevaa sisältöä helppokäyttöisemmäksi ja kiinnostavammaksi, sekä suunnittelimme uudenlaisia tapoja viestiä yrityksen houkuttelevuudesta työpaikkana. (Jobs-osio on jo sittemmin muuttunut Soneran verkkosivuston teknisten uudistusten myötä, mutta osa sisällöistä on yhä käytössä, kuten vaikkapa tekemäni infografiikka.)

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *