Sonera Yömyynti -tarjouskonsepti

Yksi isoimmista asiakkuuksistani Nitrolla on Telia Sonera, jolle suunnittelimme ja toteutimme vuoden 2014 alussa käyntiin pyörähtäneen verkkokaupan tarjouskonseptin, Yömyynnin.

Tämän konseptin suunnittelussa olin mukana aivan alusta asti, ja sen aikana olen päässyt ideoimaan copywriter Janne Pirisen kanssa laaja-alaisesti niin ostopolkuja, verkkosivun rakennetta, bannerien verkko- ja mobiilinäkyvyyttä kuin radiomainontaakin. Projektin AD:na toimiessani tehtäviini on kuulunut kaikkien konseptiin liittyvien verkkosivu- ja mainosmateriaalien suunnittelu ja toteutus.

Projektin alkaessa Soneran verkkokauppa oli tilanteessa, jossa myynnin kiihdyttämiseen tarvittiin kilpailijoista erottuva, mieleenpainuva ja toistoa kestävä tarjouskonsepti. Tavoitteena oli edistää verkkokaupan myyntiä pitkällä ajanjaksolla, joten konseptin tuli kestää aikaa ja kommunikoida nimenomaan verkkokaupan erityispiirteitä, kuten verkkokaupan ainaista aukioloaikaa.

Tavoitteiden pohjalta syntyi konsepti Soneran verkkokaupan yömyynnistä, missä valitut tuotteet myydään houkuttelevaan hintaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Konseptille tarvittiin myös mieleenpainuva ja erilaistava tarjousmainonnan linja, jonka tuli kestää toistoja sekä sallia useampiakin mediasta riippumattomia toteutuksia.

Kampanjan teasing-sivu

Suunnittelemamme mainonnan linja kiteytyi iskulauseeseen: “Soneran verkkokaupan yömyynti – Kun aurinko laskee, hinnatkin laskevat.” Niinpä yö, tähtitaivas ja auringonlasku ovat olleet Yömyynnin visuaalisuuden kantavana teemana.

Yömyynnin konsepti näkyi sekä ostetuissa verkkomedioissa että Soneran omissa medioissa, kuten SoMe-kanavissa ja uutiskirjeissä. Yömyynnin mainontaa kuultiin myös radiossa. Kampanjan mainonta oli vaiheistettu teasing-, kampanja- ja muistutusmainontaan. Vaiheita demonstroitiin tekstin lisäksi visuaalisuudella, joka eli auringonlaskun mukaan.

Kampanjan Facebook- ja mobiilimainontaa

Sonera.fi-etusivu teasing-vaiheessa ja myyntivaiheessa

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *