Elematicin referenssisovellus

Nitro Suunnitteli vuonna 2013 maailman johtavalle betonielementtiteknologiyritys Elematicille erottuvan, uudenaikaisen messuosaston. Yksi osaston esittelymateriaaleista oli yrityksen referenssisovellus, jota olin mukana suunnittelemassa.

Kun järeä rakennusteollisuuden ala järjestää maailman suurimmat messut Saksan Munchenissa, on odotettavissa messuosastoja joissa jokainen kallis neliösenttimetri lattiapinta-alasta on täytetty koneilla. Näin oli tälläkin kertaa – paitsi Elematicin osastolla, jolta ei löytynyt rautaa mutterinkaan vertaa vaan kaikki kertomisen arvoinen kerrottiin sähköisin sovelluksin. Maailman johtava precast-betoniteknologiaa suunnitteleva ja tuottava Elematic halusi poikkeuksellisen messunäkyvyyden.

Elematicin suunnittelemat ja valmistamat laitteet ja linjastokokonaisuudet ovat valtavia, eikä muutama yksittäinen laite messuosastolla voi edustaa yrityksen suurta tarjoomaa. Tätä varten Elematicille suunniteltiin messukonsepti, jossa hyödynnetään ainoastaan sähköisiä esitys- ja myynnintukityökaluja, joissa asiakkaiden tiedon taso ja erilaiset asiakastarpeet on huomioitu. Työkalujen avulla uudistuneen markkinointikonseptin kokonaistarjooma ja yksittäiset tuotteet pystytään esittelemään helposti ymmärrettävänä järkevänä osana kokonaispalvelua.

Yksi näistä digitaalisista työkaluista oli suurelle kosketusnäytölle suunniteltu verkkokarttapohjainen referenssisovellus, jonka käyttöliittymää ja visuaalisuutta olin suunnittelemassa.

Verkkokarttapohjainen referenssisovellus

Aiemmat referenssit ovat tämän kokoisissa kaupoissa aina yksi merkittävimmistä ostopäätökseen johtavista tekijöistä. Yli 50–vuotisen toimintahistorian aikana Elematicille on kertynyt satoja asiakastoimituksia ympäri maailman. Asiakkaiden lisäksi sovelluksesta hyötyy myös Elematicin oma henkilöstö, koska sen avulla tieto uusista ja merkittävistä referensseistä saadaan nopeasti maailmanlaajuisen myyntiorganisaation tietoon.

Sovelluksen sisältö jakautui kahteen kategoriaan, referensseihin ja loppukohteisiin. Loppukohdesisällön avulla halutaan tuoda esille precast-rakentamisen etuja ja arkkitehtuuria sekä kasvattaa yleistä tunnettuutta. Kartta-alustana hyödynnettiin Google Maps -appia. Referenssisovellus oli messuosastolla vieraiden käytettävissä isolta kosketusnäytöltä ja messujen jälkeen sovellus siirrettiin yhtiön verkkopalvelun Elematic.comin yhteyteen.

Huom. Sovellus on optimoitu toistaiseksi vain messukäytössä olevalle suurelle kosketusnäytölle ja Chrome-selaimelle.

Sovellukseen voi tutustua Elematicin-verkkosivuilla.

Lue lisää Elematicin messunäkyvyyden suunnittelusta Nitron sivuilta.

 

 

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *