Tuotekatalogi Kampin kauppakeskukselle

Aloittaessani työni mainostoimisto Nitrossa vuoden 2012 lopulla ensimmäisiä isoja töitäni oli Kampin kauppakeskuksen aikakauslehtityylisen joulukatalogin taitto ja siihen liittyvien tuotekuvausten ohjaus ja suunnittelu. Siitä lähtien olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kolmesti vuodessa ilmestyvää, Kampin tarjontaa esittelevää katalogia, Stagea.

Stage ei ole ollut vain pelkkä tuotekatalogi, vaan myös Kampin oma aikakauslehti. Se roolina on ollut esitellä kauppakeskuksen tapahtumia, ilmiöitä, ihmisiä ja tietysti laajaa palvelu- ja tuotetarjontaa monipuolisesti ja raikkaasti, mukavasti selailtavassa muodossa. Katalogin digitaalinen versio on ilmestynyt Pinterest-kuvapalvelussa, jolloin kaikki lehden tuotteet ovat olleet käyttäjän ulottuvilla silloinkin, kun lehti ei ssatu olemaan käsillä.

Olemme vastanneet katalogin ja sen julkaisusesonkeihin liittyvän mainonnan visuaalisuudesta yhdessä AD Santeri Ervon kanssa kevääseen 2014 saakka. Suunnittelutiimiimme kuului myös Kampin asiakkuuden teksti- ja konseptisuunnittelusta vastannut Nitron luova johtaja Mika Suhonen. Uudistimme Kampin brändi-ilmeen raikkaammaksi ja kaupunkilaisemmaksi, mikä on luonnollisesti näkynyt myös vuonna 2013 uudistuneessa Stagessa.

Stagen suunnittelussa tehtäviini on kuulunut mm. katalogien ilmeen, sisällön ja taiton suunnittelu ja toteutus, lehden tuotekuvausten suunnittelu ja kuvauksissa ohjaaminen, avustaminen sekä tuotekuvien stailaus ja somistus. Lisäksi olen toteuttanut kuhunkin Stage-lehteen liittyvän digitaalisen Pinterest-katalogin tuotannon, vastannut pitkälti katalogiin liittyvästä Facebook-markkinoinnista ja myös suunnitellut ja kirjoittanut artikkeleja lehteen.

Stagea on jaettu Helsingin Sanomien liitteenä sekä viimeisimpien numeroiden osalta myös Me Naiset -lehden liitteenä. Tämän lisäksi Stage on ollut tietysti saatavilla myös kauppakeskuksessa ja sen liikkeissä. Ohessa näytteitä vuoden 2013 aikana ilmestyneistä brändiuudistuksen yhteydessä uudistetuista Stage -lehdistä.

 

Kevät 2013

Syksy 2013

Joulu 2013

 

Pinterest-katalogit

Kampin tuotekatalogin sähköinen versio toteutettiin Pinterest-kuvapalvelussa.

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Trackbacks & Pings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *