Kirjan taitto: Graka kaulassa

Työskennellessäni Finn Lecturan kustantamossa keväällä 2013 tehtäviini kuului pääasiassa erilaisten tieto- ja oppikirjojen taittoa. Graka kaulassa oli yksi hauskimpia töitäni, koska sen pääsin myös kuvittamaan kokonaan itse.

Graka kaulassa on Katja Mäntylän, Jaana Toomarin ja Marianne Reukaufin selviytymisopas graduntekijöille, ja varsinkin ensimmäisen lopputyönsä aloittamista suunnittelevalle. Kirjassa käydään läpi niin gradun teon vaiheet, ongelmakohdat kuin sopivien menetelmien ja aiheiden valikoiminenkin. Koska aihe on monille mörkö ja gradun tekeminen muutenkin valtava ponnistus opintojaan päättävälle, kirjan kuvitus ja typografia saivat luoda teokselle rennot puitteet: Teksti rytmittyy kiinnostavalla otsikoinnilla ja nostoteksteillä, sekä selkeillä listauksilla. Luvut alkavat ilmavasti ja kuvitukset keventävät jokaista aihealuetta tuoden tervetulleita hengähdystaukoja lukemiseen.

Graka kaulassa -kirjan kuvitukset ovat skaalattavia vektorikuvituksia, jotka on tehty Illustrator-ohjelmalla.

 


Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *