Piirrokset innostamassa liikkumaan

Hyvän terveyden liikunta-artikkeli kaipasi pirteää ja humoristista kuvitusta.Artikkeli rakentui liikkujatyyppi-testin varaan, joten kuvituksen haluttiin korostavan testin tulosta, erilaisia liikkujia. Niinpä lähdinkin ensimmäiseksi hahmottelemaan, mitä kolmen eri liikuntapersoonan mahdolliset lajit olisivat ja miltä he näyttäisivät. Naisten lisäksi joukkoon oli hyvä saada ainakin yksi mies, sillä Hyvän terveyden lukijakuntaan ei kuulu pelkästään naisia.

Jotta taitto toimisi testin kannalta järkevästi, kysymyssivu sijoitettiin eri aukeamalle kuin varsinainen tulososio. Jotta artikkeli herättäisi kiinnostuksen jo ensimmäisellä sivulla, saivat typografia ja symbolikuvitus ison roolin kysymystekstin ohessa: sykemittari, mittanauha ja hyppynaru viestivät tietynlaisista liikuntatottumuksista, joihin jutussa pureudutaan. Läpi artikkelin toistuva värimaailma ja kuvitustyyli sitoivat eri aukeamat toisiinsa tehokkaasti.

Piirrosten liikkujatyypit erottuvat toisistaan urheilulajien, hahmojen ulkonäön ja toiminnan kautta.

Tällä kertaa halusin käyttää kuvitustyylinä yksinkertaistettua, ääriviivattomaan, tai oikeastaan valkoiseen ääriviivaan perustuvaa tietokonekuvitusta, johon tekstuuri tuo mukaan myös perinteisemmän kuvituksen tunnelmaa. Fiilis on rento ja humoristinen – vähän niinkuin testikin.

Artikkeli kuvituksineen julkaistiin Hyvän terveyden numerossa 11/2012.
Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *