Vakityönä Hyvä terveys

Ensimmäinen varsinainen pidempiaikainen työsuhteeni alkoi syksyllä 2011 Hyvä terveys -lehdessä.

Hyvä terveys on Sanoma Magazinesin julkaisema Suomen suurin terveyslehti, jota lukee reippaat 300 000 lukijaa. Lehden pääkohderyhmä ovat 40+ naiset, mutta lehteä lukevat hyvin monen ikäiset terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet suomalaiset.

Olen työskennellyt Hyvässä terveydessä graafisena suunnittelijana, jolloin työnkuvaani ovat kuuluneet varsinaisen päätyöni lehtitaiton ohella monenlaiset muut toimitukselliset ja markkinoinnilliset tehtävät. Olen suunnitellut Hyvän terveyden irtonumeroilmoituksia muihin lehtiin kuten Ilta-Sanomiin ja lööppejä kioskeihin ja lehtipisteisiin,  sekä osallistunutFacebook-mainonnan ja markkinoinnin suunnitteluun.

Taittajan työssä paitsi suunnittelen sivujen ulkoasun yhdessä lehden AD:n kanssa, osallistun myös kuvasuunnitteluun valokuvaajan kanssa. Hyvässä terveydessä taittajan työhön kuuluvat myös kuvatoimitustehtävät, eli artikkeleihin tarvittavien kuvien tilaaminen valokuvaajilta tai ostaminen kuvapankeista.

Kaiken kaikkiaan Hyvä terveys onkin ollut aikakauslehdeksi graafikon kannalta varsin monipuolinen työpaikka, sillä päivittäiset haasteet ovat vaihtelevia ja työtehtävät ovat kattaneen niin perinteistä printtisuunnittelua kuin markkinointia ja digipuolen tuotantoakin.

 

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *