Onnistunutta markkinointia

Työnkuvaani Hyvä terveys -lehdessä on kuulunut myös irtonumeromainonnan suunnittelu.

Alkukevään kampanjatutkimukset ovat osoittaneet, että ilmoitukset ovat onnistuneet mainiosti.

Hyvä terveys -lehti koki kevättalvella 2012 uudistuksen, joka näkyi paitsi lehden visuaalisessa suunnittelussa, myös koko brändin ilmeessä ja tietenkin ennen kaikkea lehden sisällössä.

Myös irtonumeroilmoituksissa haluttiin hakea hieman uudenlaista linjaa. Ilmoituksen tärkeimmäksi osaksi nousi raikas uusi kansi värikkäälle pohjalle. Kannen ohella irtonumeroa myytiin mielenkiintoisimmista tai tärkeimmistä jutuista nostetuilla sitaateilla. Lisäksi erilaiset kilpailu- tai erikoislahjat, kuten jumppajulisteet tai ruokaliitteet, joita lehden mukana jaettiin, nostettiin selkeästi esiin. Simppeli ja lehden tehokkaisiin kansiotsikoihin keskittyvä ilmoitus puri Ilta-Sanomien mainostutkimuksen mukaan keskimääräistä paremmin.

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *