Vaihtoblogista se kaikki alkoi

Riisa no Nippon -sivustolla kirjoitan toisesta kotimaastani, tavattoman tärkeän aseman elämässäni kaapanneesta Japanista.

Blogin kirjoittaminen on elämäntapa – aktiivinen, lukijoita koukuttava blogi vaatii omistautumista ja innostusta raportoida, kuvata ja kertoa.

Riisa no Nippon (japaniksi “Liisan Japani”) on ylläpitämäni blogisivusto, joka sai alkunsa Japanin vaihto-opiskeluaikaani ja siihen valmistautumista kuvanneesta päiväkirjatyyppisestä blogista. Sivustosta on vaihdon jälkeisinä vuosina muotoutunut Japanin kulttuuria, matkustelua ja ilmiöitä tutkiva ja kohtalaisen mukavasti luettu blogisivusto.

Riisa no Nipponin tyypillinen lukijamäärä kieppuu yleensä noin 1500 ja 2000 lukijan välillä kuukautta kohti. Parhaimmillaan kiihkeimmän päivitystahdin aikaan lukijoita kuitenkin ollut jopa reilut 3000 kuukaudessa. Sivuston hiljalleen tasaisesti kasvava faniyhteisö Facebookissa (315 tykkääjää 15.5.2012) ja kuukausi toisensa jälkeen palaavat lukijat kertovat toivon mukaan jotain blogin sisällöstä. Suurin osa lukijoista on tekemäni tutkimuksen ja Facebookin insight-tilastojen valossa n. 18-35 vuotiaita.

Henkilökohtaisesti blogi on ollut minulle aina henkireikä – minusta on hauskaa ylläpitää edelleen nuorena alkanutta kiinnostustani kulttuurisesti jännittävään maahan, josta on vuosien aikana muotoutunut toinen kotimaani. Myös blogini ulkoasun ylläpitäminen ajankohtaisena ja kiinnostavana on ollut minulle graafisena suunnittelijana luonnollisesti tärkeä osa sivuston ylläpitoa. Nykyisen ulkoasun suunnittelin Flash-animointikurssin yhteydessä, jolloin suunnittelin sivuston kiintopisteen, komean kokoisen interaktiivisen flash-animoidun Tokio-maisemani blogin nimibanneriksi.

Riisa no Nippon myös yksi tärkeimmistä kimmokkeista Vuosi Japanissa – opas arkeen ja elämään vieraassa kulttuurissa -kirjani kirjoittamiseen.

Liisa Stenberg
Liisa Stenberg is a Finnish writer and designer who has lived in Japan during her study years and travels back to her “other home country” almost yearly. She has published one guide book about living in Japan in Finnish (Vuosi Japanissa, published by Finn Lectura, 2011).

Trackbacks & Pings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *